Extra syrlighet med citronsmak i det kolsyrade vattnet

Som smaksättare i kolsyrat vatten finns det troligen ingen mer klassisk smak än citron. Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas också med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

kolsyremaskin

Citron är en smak vi använder till väldigt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, också gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först också där. I utlandet, där detta koncept inte är särskilt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan finna på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 annorlunda smakessenser givetvis inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och därtill variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te eller matlagning, endast fantasin sätter stopp. Citron fungerar även enormt fint tillsammans med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en ljuvlig balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är gigantisk. Vi måste dricka vatten för att må bra och vi svenskar har förstått att det är både godare samt lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper alltså bristfällig bismak, ångest för vikt och hälsa och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är lätt och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man finner bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i affär. Gillar man ringa smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i lite mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att undgå draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som absolut kommer att uppskattas.