Extra syrlighet med citronsmak i det kolsyrade vattnet

Title=Ordna mumsigt bordsvatten själv
Tags=kolsyrat vatten, kolsyremaskin
Category=1
UserCategories=kolsyrat vatten|bantning|viktminskning|socker|hembryggning|tips|nyheter|blogg|uncategorized
Content=Gör eget bordsvatten och spara slantar

Att fixa till sitt eget bordsvatten, men kolsyra, smak och hela baletten, är smidigare än man tror. Man behöver en kolsyremaskin och bordsvattenaromer från Aromhuset, därefter är man klar att sätta igång.

En flaska kolsyrat, smaksatt vatten som produceras hemma med det egna kranvattnet går på omkring fem kronor litern, då är priset för kolsyran samt bordsvattenaromen inräknad – vattnet i sig är ju i stort sett gratis. Vad kostar en liter kolsyrat, smaksatt Ramlösa, Loka, eller Vichy Nouveau? Inte fem kronor åtminstone – inte ens tio.

kolsyremaskin

Visst kostar det en del att handla hem en kolsyremaskin, men dricker man stora mängder kolsyrat vatten så har man inom kort tjänat in pengarna. Med en kolsyremaskin kan man dessutom tillverka egen läsk när suget smyger sig på, Aromhuset säljer också fantastiska läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker än de flesta läsksorterna i butikerna, några är till och med totalt sockerfria.

Smaksätt ditt hemgjorda bordsvatten hur du vill!

Tillbaka till bordsvattnet. Smaksatt, kolsyrat vatten har vunnit i popularitet sedan det introducerades på marknaden i början av 2000-talet. Visst kunde man finna Vichy Nouveau med touch av citron också innan dess, men de flera olika, ganska exotiska, smakerna har kommit i en rasande hastighet de senaste åren. Och det ÄR gott! Istället för sötsliskiga drycker kan man nu få njuta av subtila, uppfriskande smaker utan adderad sötma, något som många av oss minsann uppskattar.

I Aromhusets sortiment av bordsvattenaromer ingår 22 olika smaker

Aromhusets bordsvattenaromer inkluderar 22 skilda smaker. Dessa går att mixa med varandra vilket leder till en uppsjö av möjliga smakkombinationer. Bara fantasin sätter gränserna. Barnen brukar tycka mycket om de mjuka frukt- och bärsmakerna som Jordgubbe, Blåbär, Banan och Ananas, medan vuxna älskar Citron-Lime, Svart Vinbär, Granatäpple samt Pepparmint – jodå, pepparmint gör sig utomordentligt fint som smak på kolsyrat vatten!

När man väl har skaffat sig en kolsyremaskin, och väl valda bordsvattenaromer från Aromhuset så är det bara att köra igång, processen tar mindre än en minut! Man fyller flaskan med vatten och häller i den valda aromen/de valda aromerna. Doseringen som gäller för Aromhusets bordsvattenaromer är två ml per liter vatten, dvs. 2/3 av aromflaskans kork. När aromen och vattnet är i flaskan så fäster man flaskan i kolsyremaskinen och startar kolsyreprocessen. Sedan serverar man de krispiga och välsmakande bubblorna gärna tillsammans med is med tanke på att kolsyra håller sig längre i låga temperaturer.

Billiga kolsyremaskiner i ditt varuhus

En kolsyremaskin kan man köpa i elektronikaffärer, men också i välsorterade varuhus som ICA och COOP. Den kan kosta allt från några hundralappar till åtskilliga tusen men ofta är de billiga fullt dugliga för hemmabruk. SodaStream är ett bra märke bland kolsyremaskiner.

En hit hos barnen!

Barnen blir vanligtvis jätteglada över en kolsyremaskin och ger enkelt upp sötsliskig läsk i växling mot sockerfritt, men smaksatt bordsvatten om det innebär att de får vara med och göra bordsvattnet själv. En utbildande samt rolig sak i köket!

Köp Aromhusets bordsvattenaromer på www.allt-fraktfritt.com!
Date=Range
Date1=2016-06-15
Date2=2016-06-21