Exotisk smak av melon på arbetsplatsen

Det finns många olika typer av melon, allt från uppfriskande vattenmelon till söt honungsmelon. Gemensamt har de sitt tropiska ursprung. Melonen trivs i varma klimat och utgör till mycket stor del av vatten, något som är mycket viktigt att få i sig mycket av ifall man utsätts för mycket värme. En vanlig dag rekommenderas vi svenskar att inta mellan en och två liter vatten för att hålla vattennivån i kroppen jämn och balanserad, i varma klimat behöver man mer.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Får vi vätskebrist är några av de första symptomen vi drabbas av slöhet, försämrad fokusering och sedan lätt huvudvärk och eventuellt yrsel. Följaktligen ska man se till att dricka vatten ofta under hela dagen. Många tar vattenbristsymptomen som tecken på normal trötthet, något man botar med en kaffe. Kaffe är dock likaså uttorkande vilket bara gör vätskebristen ännu svårare. Det är en ordinär ond cirkel som oerhört många fastnar i.

En vattenautomat på jobbet är ett enastående sätt att hjälpa personalen att minnas att dricka mer vatten, och därmed undvika slö, matt personal med återkommande huvudvärk och försämrad prestation. Istället för att alltid gå till kaffebryggaren för en påfyllning av energinivån så kan man gå till vattenautomaten och fylla på vattenreserven med kyligt, friskt vatten. Har man en kolsyrekran på vattentanken så blir vattenintaget ännu trevligare då vi svenskar mestadels uppskattar kolsyrat vatten mer än vanligt, slätt.

Torra, luftkonditionerade miljöer och stress ökar behovet av vatten, man behöver inta betydligt mer vatten än de rekommenderade 1-2 literna ifall man utsätts för typisk kontorsmiljö med allt vad det innebär. En vattenautomat på strategiskt läge gör att man påminns om att inta ett glas vatten när man svischar förbi, den blir ofta också en punkt där man stannar upp, andas och kanske utbyter någon intressant fundering tillsammans med sina kollegor.

Aromhuset släppte för ett tag sedan en serie med 16 aromer för kolsyrat vatten. De nådde kvickt stor framgång, mycket tack vare sin hälsosamma inriktning med noll procent socker och kemiska sötningsämnen. Smakerna har tagits fram med stor avvägning under lång tid och har blivit välbalanserade både vad gäller smak samt koncentration. I serien finns en stor omväxling av smaker som ska kunna passa alla, allt från godissöta Toffee Kola till den aningen mer vuxna smaken Granatäpple. De flesta är dock smaker av mer klassiskt slag som jordgubbe, päron samt hallon.

Gert Strand, som ligger bakom succén med Aromhuset, bestämde sig så småningom för att lansera sex av smakerna i ett format som var anpassat till arbetsplatsernas vattenautomater. Man spenderar väldigt många timmar på jobbet och det är där, troligen mer än någon annanstans, som tillgången på tilltalande vatten är som viktigast.

En av smakerna som har kommit ut i den nya, stora flaskan med pumpkork, är melon. De övriga fem är blåbär, hallon, persika, äpple och granatäpple. Dessa sex valdes ut då de bland privatpersoner i sina mindre flaskor blivit mycket poppis. Den nya flaskan består av hela 270 ml arom (jämför med den tidigare flaskan på 30 ml) och räcker till hela 58 liter vatten. Man doserar ett pumptryck per 150 ml vatten (vilket motsvarar en platsmugg av standardstorlek). Vill man dosera i en halvlitersflaska därför att ha stående vid sin arbetsstation så är 3-4 pumptag lagom.