Aromhusets Päron skänker vattnet söt och frisk smak

Aromhusets essenser ger en möjlighet att dricka friska, smaksatta och bubblande drycker utan att kompromissa med sin hälsa. De är lätta att dosera och kan mixas med varandra. Päron är en fruktig och söt smak som passar alla åldrar och som med fördel kan blandas med många andra smaker ur sortimentet.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Gert Strand AB heter företaget som ligger bakom Aromhuset. Aromhuset har 16 olika smaker för kolsyrat vatten, däribland Päron. Smaken är framtagen med hjälp av naturliga aromer samt smakar precis som päron bör smaka. Inget socker alternativt kemiska sötningsmedel finns tillsatt och essensen lämpar sig därför otroligt bra för samtliga som försöker hålla en hälsosam livsstil men på samma gång gärna vill berika sin tillvaro med goda smaker.

Smaken av päron är söt och fruktig och blandar sig bra tillsammans med andra smaker som Äpple eller Persika – för klassiska kombinationer, eller Banan eller Ananas – för riktigt söta drycker som bl a går hem hos barnen. Det finns 16 smaker i Aromhusets utbud och alla kan blandas med varandra vilket ger mängder av kombinationsmöjligheter.

Gert Strand, som har framställt alla smakerna, rekommenderar 2 ml essens åt varje liter vatten. Det är en tämligen mild dosering som ändå ger mer smak än det smaksatta kolsyrade vatten man kan finna färdigt i affärerna. Strand tyckte personligen att utbudet av smaksatt kolsyrat vatten var begränsat, mycket pga att smakstyrkan ofta är otroligt klen, och menar att man med Aromhusets essenser har mycket större valmöjligheter. Därutöver slipper man onödiga tillsatser vilket ligger rätt i tidens hälsotänk.

Bland de 16 olika smakerna finns, frånsett Päron, allting från utpräglade barnsmaker såsom Toffee Kola, till vuxensmaker som Absint, exotiska smaker såsom Melon och klassiska svenska smaker som Fläderblom. Däremellan finns det bärsmaker och fruktsmaker som inte lämnar någon besviken.

Man doserar aromerna med essensflaskans kapsyl eller med avsedd doseringspipett. Det är lätt att både dosera efter egna preferenser, samt att blanda olika smaker med varandra. Strand rekommenderar även att försiktigt dosera det kolsyrade vattnet ett tag innan intag – ett dygn eller så – och att hålla vattnet i kalla temperaturer, på så sätt utvecklas smaken av Päron på bästa sätt. Det går självklart också bra att mäta upp precis innan intag.

Aromhusets essenser funkar lika bra att använda till sitt hemkolsyrade vatten ifall man har en egen kolsyremaskin, men det går lika bra att använda dem till köpt kolsyrat vatten. Man vinner dock på att kolsyra personligen – både ekonomiskt samt ur miljösynpunkt.

Thomas Ström, som jobbar som säljare för Gert Strand AB, vill passa på att nämna att man nu söker fler återförsäljare för Aromhusets essenser. För tillfället hittar man dem alla på www.allt-fraktfritt.com. Ström vill understryka hur rätt aromerna ligger i tiden. Vi blir mer och mer medvetna om hur kemiska tillsatser och för mycket socker påverkar vår hälsa dåligt, på samma gång vill vi inte undvara det som är smakligt, särskilt inte barnen. Aromhusets essenser är ett innovativt och välkommet alternativ till samtliga sötade drycker ute i handeln – man slipper kompromissa!