Aqvia kolsyremaskin skänker de bästa bubblorna

Aqvia kolsyremaskin är framtagen av Europas ledande gasleverantör Aga. Aga har hundraåriga anor och sina rötter här i Sverige. Aqvia är ett koncept för kolsyrade drycker i hemmet, där man saluför allt från själva kolsyremaskinerna till gaspatronerna, aromer, essenser och öviga komplement.

Aga är ett prestigefyllt företag som vill ge sina kunder det bästa på marknaden samt när man tog fram Aqvia kolsyremaskin så var man noggrann med alla detaljer. För attraherande samt tidstypisk form tog man assistans av den erkända formskaparen Eva Lilja som tidigare jobbat med giganter som IKEA samt Alcro. Lilja skapade Aqvia Exclusive i minimalisktiskt, skandinavisk stämning. Materialen var rostfritt stål som specialbehandlats för att man ska undfly osmickrande fingeravtryck på kolsyremaskinens ytor, därtill plast. Eva Lilja gjorde fem varianter på Aqvia Exclusive, alla med varsin detaljfärg av bäckmörkt, brunt, orange, lime alternativt creme, detta för att alla inredningar skall få tillgång till en kolsyremaskin som matchar in i den övriga inredningen.

I flera tester för kolsyremaskiner har Aqvia kolsyremaskin stått sig bäst, mestadels i topp men om inte som nummer ett så alltid bland topp tre. Den största konkurrenten är klassikern Sodastream, men Wassermaxx är också ganska poppis. Stilmässigt vinner Aqvia enkelt med sin sobra form samt både vad gäller användarvänlighet samt själva kolsyran den producerar får den alltid goda betyg.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerläskvichyvattenmineralvatten

Kolsyrade drycker är mer eftertraktade än någonsin. Antagligen är vi bortskämda, men de flesta av oss föredrar att inmundiga frsächt bubbelvatten framför slätt. Detta märks före allt på hur mycket bubbelvatten som säljs i handeln varje år. För varje år som går så ökar försäljningen. De smaksatta, kolsyrade dryckerna är de som är på snabbast frammarsch, vi älskar den svaga, friska smaken av frukt eller bär i vårt bubbelvatten och mestadels innebära dessa smaker inga extra kalorier vilket oxå är en stor fördel idag när vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss.

Läsk är förstås oxå populärt, men allt fler väljer sockerfria varianter. Med en egen Aqvia kolsyremaskin kan man göra sitt eget kolsyrade vatten och smaksätta ledigt med antingen bordsvattenaromer eller läskessenser. Man kan till och med göra egen cider! Det finns flertal företag som saluför aromer, essenser samt koncentrat för kolsyrad dryck, bl a Aga Aqvia, Aromhuset, Sodastream samt Sonjo – och flera har sockerfria varianter.

När man själv kolsyrar samt smaksätter sitt vatten så sparar man en del pengar, särskilt på sikt. Kranvatten är mycket billigt, för att inte berätta hurdan rent och fräscht det är! Läskkoncentrat och bordsvattenaromer kostar lite, men inte tillnärmelsevis så mycket som färdigsmaksatta drycker gör. Själva kolsyremaskinen är självklart lite av en penningplacering, men också de pengarna tjänar man snabbt in om man dricker mycket kolsyrad dryck.

När man köper en Aqvia kolsyremaskin så får man en kolsyrepatron på köpet. Denna räcker till ca 60 liter vatten samt när den tar slut lämnar man in den till sin återförsäljare och köper en ny. Aqvia kolsyremaskin hittar man i de flesta elektronikbutiker.