Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra design revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville alstra en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt smakfull, skandinavisk form med ädla, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem kulörer som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, orange och lime. Man ville att alla hem, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna hitta en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

sodavatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär och tre år efter introduktionen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner väldigt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance håller i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt lätt att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten och trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt bubbelvatten! Man kan såklart oxå smaksätta sitt vatten om man föredrar det, alternativt mixa i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns flera goda smaker att testa samt olika företag erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett utbud av läskkoncentrat. Man kan oxå försöka att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett övrigt affärsverksamhet som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 olika smaker i den kategorin. Dessutom har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 annorlunda smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna ger när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar mun och anatomi på något fason, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola och Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt i själva verket bara innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet enormt kap i jämförelse med buteljerat vatten och dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man blott för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte bara plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man nämligen en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden och på ett personligt plan, man får tillgång till färskt samt fräscht bubbelvatten när man vill och kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett futtig, men angeläget, slag för miljön.