Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är benämningen på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag enormt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner enorm omsorg på att göra både snygg, lättanvänd samt miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora företag som IKEA samt Alcro, för att formge samt välja färgsättning på de fem annorlunda modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev svart, crème, brun, orange och lime. Det finns en färg här som passar i varje hem! Det är självklart blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av genom att kunna tappa opp ett glas kallt vatten och dricka direkt utan att oroa oss för några obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, och utnyttja det till både kolsyrat mineralvatten samt läsk igenom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper släpa med sig en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt läsk sliter oerhört på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt alternativ som matchar alla från singel till barnfamiljer.

När det gäller smaksättning av kolsyrat vatten så finns det idag en lång rad annorlunda alternativ. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta matchar alla som vill dricka kalorifritt vatten. Aromhuset saluför 20 olika smaker för bordsvatten, alla med exklusiv samt tydlig smak, men totalt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör också smaker för bordsvatten, fast har ett mindre urval.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det håller att göra dricka med saftkoncentrat oxå. Det dyker upp fler samt fler läskkoncentrat samt idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är dock söta – ja.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid minst en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat opp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat peng. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både ett klimat samt börs.