Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste kolsyremaskin

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med skärpa på effektivitet och design. Vi intresserar oss mer samt mer för design samt inredning och vill beredvilligt att våra köksprylar skall vara åtminstone lika snygga att se på som enkla att begagna. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Aga Aqvia Exclusive introducerades och idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en lite annorlunda design, men fortfarande samma enkla användning.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aga är ett svensk företag med anor från början av 1900-talet. Det är ett företag som specialiserat sig på gas och gasleveranser till allt från industri till privat användning. Gas används i långt större utsträckning än man kanske tror och i hemmet finns det flertal användningsområden för just gas, t ex gasolgrill och balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck och med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i vanligtvis gas på köpet, men när den tar final så kan man byta ut eller fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det en aning, men inte lika mycket som att ideligen köpa en ny gaspatron.

När man skulle formge Aga Aqvia Exclusive så tog man hjälp av den välkända färgexperten och designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika kulörer som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och svart, för att alla ska kunna hitta en stilren kolsyremaskin som matchar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en välkänd formgivare som bland annat har arbetat för IKEA samt Alcro.

Man ville göra en snygg kolsyremaskin i klassisk, smakfull, Skandinavisk design och det lyckades man väldigt bäst med. Maskinerna har designat i Sverige och framställs oxå här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden och Estland.

När man ska kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kallt vatten från kranen, spänner fixerad den i sin kolsyremaskin samt trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka ett par gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bäst ur många perspektiv. Dels är det i längden billigare och dels slipper man kånka hem en mängd vatten från affären hela tiden, men den största tjänste gör man likväl mot miljön genom att välja dän vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man diggar kryddad vatten alternativt läsk så fungerar Aga Aqvia briljant även för detta, man kan köpa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en antal olika affärsverksamhet. Aqvias egna smaker är goda, typ Aromhusets smaker för bordsvatten samt dricka.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt och användarmässigt i toppklass!