Varför behöver jag ha en valphage?

Jag är hemma ständigt samt valpen kan vara med mig?

Detta är en riktigt bra fråga, följ jag när jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som nyttjas på korrekt fason, kan vara en livräddare för valpar och kan också ger dej lugn att veta att din puppy är på ett säkert ställe, när du är upptagen alternativt borta!

Ett utav de långa svaren – och detta kan verka ta vägen lite runt, men läs följande text noga – detta är jätteviktigt när man föder opp en liten valp eller flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter och bakom är oxå ett litet antal av de sorgliga historier ett litet antal övriga valpägare innehar delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta upp en liten valp till en kry vuxen, behöver man undvika att din valp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som möjligt.

Man antagligen inte kan avstyra samtliga hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första hundvalp och du provar lära dej skillnaden emellan en liten valp och en större – men jag tror absolut att det är viktigt att man innehar så få perider med liten mängd blodsockerepisoder som möjligt.

En valphage hjälper dej att klara detta.

Om du ej är bekant med hypoglykemi hos valpar, bara för att summera – lågt blodsocker händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna steg med sin kaloriförbrukning”.

Dålig kvalitet på mat, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att inta, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en andel av sin dag i en valphage nära dig, ej nog vila samt sömn, massor utav kinkighet alternativt gråt för att de är ensamma, frossa när det är kyligt eller flämtande när det är varmt – allt tar bort välbehövlig kolhydrater från den lilla anatomin.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till några problem alls.

Detta är en av anledningarna till att valpar ej är lämpliga allmän, samt varför det är angeläget att man söker dej den tid man är gärna att investera, samt den vård och stöd du är villig att ge din puppy var dag utav ditt liv!

Innan du gör beslutet att inhandla eller ta till ditt hushåll en!

Så nu att replikera din fråga ovan – varför behöver du en valphage alternativt liknande fristad för din puppy?

Eftersom en valphage skänker allt det erforderlig ovan:

En bestämd plats, vari din lilla hundvalp kan vara säker också utan tillsyn.

Utan från skador och olyckor, samt där det ej kommer att hamna i trånga utrymmen vari den ej bör vara i, när man inte tittar på.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan filosofera sig – samtliga skrymslen samt vrår du antar att de inte kunde anlända in – anta igen – de kan och ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när du gör dina vanliga sysslor samt fortfarande vara i en säker miljö.

Du kan famna, kela och tycka mycket om den, man önskar blott inte riskera att du trampar på den, springer ut eller gömmer sig.

Samt förresten – valpar vet aldrig själva när de skall avbryta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att förtära eller inmundiga, samt sedan krascha en timma eller ett par efteråt.

En valp kan umgås samt vara med dig – blott inte hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, bör man behandla det som en mänskligt baby med dieter schema / rast / sova perioder, samt sedan det att den nått den åldern – skall man ännu behandla det med enorm aktsamhet när det gäller storleksbegränsningar, energi nivåer och säkerhet.

Detta var en del kort om hurså man ska en valphage till din nya familjemedlem, men det är många flera orsaker hurså det är bäst med en bastant valphage, bland andra när man önskar att din hundvalp alltid skall känna sej trygg samt när man ska exercera din hundvalp att bliva rumsren – men det är att andra avsnitt.