Rengöring och desinfektion av valphage

Även om om du inhandlat en använd valphage i behov av en bra rengöring, alternativt det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall av utav skrubbning, men modernare valphagar är mestadels enormt enkelt att rengöra samt desinficera.

Vi får väl önskar att du inhandlat en valphage med ordentligt plastgolv samt inget andra eftersom de är lättare att hålla rena samt desinficera.

Att feja dessa är mycket okomplicerat – plocka ut samtliga leksaker och övriga lösa grejer, dammsug ut matrester och tidningsbitar alternativt om man nyttjat strö och glöm inte att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp alternativt några våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En eller två gånger i veckan är allt som krävs för en ordentlig valp, som fungerar bra med sin potträning.

Man skall rensa ut kiss samt bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När du nyttjar strö av en god kvalitet [läs om potträning i separat kommentar för mer information] kan du bara rensa ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – en del beroende på storleken på valpen och lådan.

Absolut om man nyttjar ark under träningen eller annat stoff, måste man tömma dessa dagligen alternativt flertal gånger om dagen, om det krävs.

Om man innehar inhandlat en använd valphage vari den förutvarande ägarens hundvalp eller valpar har kraftig tassavtryck med torkat bajs så behöver den rengöras samt om vädret medger, före man bär in den tvätta av den med assistans av en trädgårdsslang.

En bra spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel samt diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest begagnad bara tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta och avvika i lite och vid behov ta en svamp eller skurborste till hjälp.

Skölj av ordentligt, vänd upp samt dra ner på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad antagligen du vill begagna ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som allmänt ej bleker samt förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är genomförbart melodi allt lufttorka i solen under en timma eller så – solljus är en naturlig bakterie / virus mördare samt de doftar bäst därefter och är redo att nyttjas så snart det är torrt.

För att vara säker borde man behandla samtliga begagnade lekhagar eller en som har förvarats alternativt ej används på ett tag med mer grundlig rengöring samt desinfektionsmedel.

Du vill inte exponera din nya lilla hundvalp för okända bakterier, mikroorganismer eller övervintrande insekter och spindlar.

Jag föreslår att du gör en grundlig rengöring som procedur åtminstone en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen fungerar gör bra med potträning och håller sin plats ganska fläckfri.

Detta kommer att försäkra dig bland andra att du ej får mögel problem som utvecklas eller mikroorganismer byggs upp därför vattenspill, tappade foderbitar, födoämnen eller skräp som hamnar i skrymslen samt vrår.

Fördel att det stå sig din valphage att dofta gott det ser fint samt fräscht ut.

Vi inhandlar inte våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra och mycket flexibla till bra kostnad därjämte på www.allt-fraktfritt.com