Använd en effektiv hundsele under promenaden

En dragsele hund är ett hjälpmedel som används när hunden ska dra i något som exempelvis en pulka.

Dragsele hund

Dragsele hund kommer i annorlunda designer. Det är en utrustning till hundar som liknar den sele hästar brukar ha. Det finns olika dragselar för diverse utförande som hunden ska göra, som till exempel att dra en släde efter sig eller när den ska vara till hjälp till en funktionshindrad person.

Slädhundstävlingar

En slädhundstävling är en hundsport som är oerhört populär i den arktiska regionen av exempelvis USA samt Kanada. Under en slädhundstävling är hundar kopplade med dragsele hund i linor framför en släde. Den som är förare hjälper till genom att sparka samt springa med släden efter hundarna som drar. De som har kommit till målet inom den kortaste tiden står som segrare.

En dragsele hund kopplas ofta till ett hundhalsband. Själva hundhalsbanden sträcker sig över hundens hals, medan dragselen går omkring dens torso. En dragsele hund är konstruerad på ett vis som gör den verkningsfull utan att skada hunden när den drar.

Hundkoppel

Förutom en dragsele hund användas dessutom vanligtvis ett hundkoppel när man ska strosa med sin hund. Det är en av de mest använda hundprodukterna ute på marknaden idag. De kommer i diverse storlekar, designer, material och färger, beroende på det ändamål man behöver dem för.

Exempelvis finns ett så kallat utställningskoppel som är tunnare än de vanliga kopplen som finns tillgängliga, de brukas under en hundutställning och lanseras i diverse material såsom nylon.

Ett av de andra hund koppel som ofta används är till exempel en indragbar hund koppel. Denna typ av hundkoppel brukas när man vill snabbt få sin hund i närheten av sig, om man skulle helt tvärt träffa på en annan hundägare med sin hund när man är ute och promenerar. Man kan vid detta tillfälle enkelt rulla in hunden och greppa den i närheten av sig.

Det finns flera olika hundprodukter som en hund kan behöva såsom ett hundhalsband, hundsele, hundbur, hundleksaker och en munkorg till hund. Man kan finna de flesta i sin närmaste hundaffär. Men en hundshop på nätet har fler alternativ att tillhandahålla en hundägare. Man kan selektera bland ett stort utbud av exempelvis hundselar som kommer från hela världen.

För att finna en hundshop som erbjuder diverse hundtillbehör på nätet som man söker, kan man bland annat söka genom en sökmotor som t.ex. Google och få olika ex på hundbolag. Det finns flera sajter tillgängliga, så man behöver inte ängslas om man inte har funnit just det hundkoppel eller dragsele hund som man vill verkligen lägga pengar på.

För de hundägare som letar efter exklusiva hundprylar för sina hundar finns dessutom de hundsajter på nätet som erbjuder en att få en specialdesignad vara. Man kan själv t.ex. designa sitt hundhalsband, utse det material som ska användas, färgen samt hur informationen för identifieringen ska stå. En identifikation på halsbandet är ett måste med tanke på att hunden kanske kan gå vilse. Med informationen på halsbandet som brukar vara t.ex. hundens namn och adress, kan en person som finner hunden enkelt kontakta ägaren.

Ämnar du tävla med din hund i till exempel en draghundssport, bör du redan leta efter en perfekt dragsele hund.