Tvätta redigt med hushållssoda

Vad är hushållssoda?

Det innehåller natriumkarbonat vars kemiska beteckning är Na2CO3. Hushållssoda går att hitta i dagligvaruhandeln och främst i diverse färgbutiker där produkten vanligtvis går under benämningen hushållssoda. Natriumkarbonat utgörs av en jonisk förening som genererar en positivt laddad natrium-jon (Na) och en negativ laddad karbonat-jon (CO3) i vatten.

Genom syntetisk process då natriumklorid (salt) och ammoniak blandas så kan natriumkarbonat framställas. Men natriumkarbonat förekommer dessutom rikligt naturligt. I till exempel USA, Kina, Botswana, Indien, Mexiko, Turkiet och Sydafrika finns det rejäla mängder natriumkarbonat. Ämnet räknas till ett av världens viktigaste på vår jord.

I solid form är natriumkarbonat ett relativt grovt fördelat pulver. Inom många tillverkningsindustrier är det den fasta formen som föredras. Det är särskilt förekommande i exempelvis glas- och tvålindustrin. Eftersom ämnet är ett starkt alkali är det speciellt bra lämpat inom dessa områden.

Många fläckar och lukt kan smidigt och effektivt neutraliseras tack vare natriumkarbonatets neutrala lukt. Ämnet är extra användbart när det krävs rengöring av tyngre smuts. Det fungerar också oerhört effektivt för att borttaga beläggningar på silver. För att ge ny fin glans åt allehanda silverföremål är det många hushåll som använder natriumkarbonat.

Ett annat knep är att putsa sina silversmycken med bakpulver som består av natriumbikarbonat som är ett besläktat ämne till natriumkarbonat. Natriumkarbonat fungerar effektivt som rengöringsmedel i både sin fasta och vattenfria form. Det kan vara en god lösning att använda hushållssoda innan man vävsätter alternativt tapetserar.

För att effektivt ta bort smuts och fett på väggar före behandling så rekommenderas att grundligt tvätta väggarna med hushållssoda. Använd en svamp som regelbundet sköljs med vatten för att smuts och fett lättare ska lossna. Hushållssoda är även effektivt till att rengöra och bleka tryckimpregnerade trädgårdsmöbler och till att behandla trall.

Hushållssoda är inte speciellt farligt att få på huden vilket man kan tro eftersom det funkar effektivt och går riktigt hårt på smuts. Bra tips. Dock kan det vara aningen frätande så därför bör handskar och skyddsglasögon användas.

Att få hushållssoda i ögonen kan leda till sveda och irritation. Under förutsättning att koncentrationerna är väldigt låga så är Hushållssoda inte farligt att förtära även ifall det minsann inte rekommenderas. Hur som helst bör man tänka på att handla hushållssoda med barnsäker kapsyl på flaskan.