Silikonslang används allmänt i sammanhang där man behöver en genomskinlig samt flexibel slang

Exempelvis inom läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt begagnad.

Silikonslangen tillverkas genom att man extruderar platina- eller peroxidhärdad silikon i adekvat dimension.

Man får därför en slang som är så utsökt som resistent mot influens av kemikalier. Genom att armera slangen kan man få en större hållfasthet samt även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och oxygen.

Till dessa binds alltemellanåt olika slag av organiska rester, det vill säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är icke lösligt med vatten och är relativt tåligt mot kemisk influens.

Silikonmassan är fluffig och formbar före den innehar härdat. Materialet används bland övrigt för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är främst framtagen för att flytta luft eller vätska. Slangen innehar flera lager armering för att klara höga arbetstryck. Utmärkt att använda i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna typ av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester alternativt Nomex.

För bruk i pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av livsmedel. SH har genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, och biologisk tester samt uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A standard. Läs mer här.

Slangtypen tillverkas också i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt stoff.