Natriumbensoat kan användas som konserveringsmedel I maten

Tänker du på hur du kan bevara din mat? I var fall ifall man vill att sylten ska hålla en aning längre. Man kan natriumbensoat inhandla i vanliga butiker och online och det här konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är de facto det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du näppeligen får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om exakt samma ämne som det som finns i naturen.

natriumbensoat

Anledningen till att man kom fram till hur gott detta ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det bara naturligt att börja använda sig av det för olika typer av matprodukter som behöver bestå lite längre.

Är natriumbensoat en pålitlig produkt för matlagning?

Det är angeläget att köpa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat ska funka måste produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt hela tiden för de innehåller naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Viktigt med bra hygien och bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Det här är vanligare än vad man tror och samtliga som använder disktrasa och skärbräda ska veta att detta är produkter som kan ha mer bakterier samt hälsovådliga ämnen än en vanlig toalett har.

När du vill använda dig av natriumbensoat för att konservera sylt så är det även betydelsefullt att du använder dig av en bra produkt som inte har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa ej på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att också vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat samt hur ditt kök ser ut. Det är förmodligen mycket viktigare att du gör rent trasan på korrekt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt och saft. Bra hemsida

Natriumbensoat är säkert att som konserveringsmedel men tänk på att köket bör vara rent .