Kom igång med bryggningen med boken Hemmaframställning av Vin

I ungefär 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera skilda reviderade upplagor. Boken består av mycket praktisk upplysning om hur man på bästa vis brygger sitt vin och om vin bryggning.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att enbart tycka om att dricka vin också börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en fruktbärande och rolig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del personer avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tveksamhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar oavbrutet metoder för vinframställning överlag. Det dyker oupphörligt upp nya ingredienser och nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.

Utvecklingen är viktig på så sätt att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur även processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att avsevärt influera slutresultatet. Man ska vara noggrann med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del nödvändig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därutöver behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett förslag är att inför bryggningen anteckna precis allting som behövs, och dessutom göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allt i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar ganska lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är därtill viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Kolla självfallet så att utrustningen också är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer detaljerad upplysning om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken eftersom mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning och vinprovning. Dessutom står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är faktiskt enklare än vad man tror och inom väldigt kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är alldeles kostnadsfri att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart