Vilka likheter finns det mellan bakpulver och bikarbonat?

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man snabbt pröva, men då man endast har en liten bakpulverburk hemma så kan man ju undra ifall det går att nyttja bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta en aning mer för att göra rent i badrum samt kök med detta mirakelmedel. Men det finns även andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

bikarbonat

Bakpulver för bakning och för annat som tvingas göras därhemma

När det innefatta bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett om man ska baka scones alternativt en delikat chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att erhålla god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka bara med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan ej använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte detta samma sak som bakpulver? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan benämning på detta salt.

I ren form så får man bättre verkan vid städning

Bakpulver bikarbonat är således en blandning av åtskilliga ingredienser medan natriumbikarbonatet är den rena formen. Ifall du ska städa med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Du kommer självklart också att uppmärksamma verkning med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det rent. Men ultimata effekten får man med den förädla formen som man också kan få i lite större förpackningar till ett bra pris.

Om du vill företa en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du därpå behandlar diskbänk, handfat samt toalett med.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för annorlunda behov

Förväxla inte natriumkarbonat samt bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Bägge finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid borde välja. bikarbonat soda.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat och bakpulver så inser man relativt snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det förädla saltet som både jäser och gör rent så ordnar allt sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar och smuts. Omvänt sett så är det inte lika självklart.

Därutöver så kan man nyttja bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska samt smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt noggrann så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. På så vis så kan du klara det mesta därhemma!