Måste man ta C-vitaminer som kosttillskott därför att kringgå vitaminbrist?

Det är minsann inte så befängt med kosttillskott för betänk hur massa som använder sig av en bestämd diet därför att gå ner i vikt. Ifall man utesluter flertal matgrupper från sin diet så är det säkerligen så att man även utesluter vitaminer och mineraler. Det finns mycket populära dieter där man inte får nog med C-vitaminer därför att man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är samma sak. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel och släppmedel därför att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer för att må riktigt bra idag och imorgon

Om du är orolig för att du eventuellt lider av cvitaminbrist så ska du känna till att du näppeligen riskerar skörbjugg. Det krävs svårartad underskott under en längre tid för att tänder ska börja ramla ur munnen på en. Men man kan ju må dåligt av andra symtom som kan uppstå då man icke får i sig tillräckligt med C-vitamin.

cvitamin

De ultimata kosttillskotten som du kan nyttja dig av för att må bra

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som innehåller salter av askorbinsyra som exempelvis kalciumaskorbat. Det här kan vara bättre än helt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre verkan än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är klart att man kan se god verkan av skilda typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och detta kan vara ett fint alternativ för den som tycker att det känns besvärligt att börja äta mer frukt samt vegetabilier. Mer fakta på denna länk.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos om man får i sig överdriven av tabletter eller brus. Men detta betyder ej att man kommer att bli seriöst sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att använda sig av överdriven av detta vitamin om man har besvär med exempelvis njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Om man är gravid så kan man inta 85 mg per dag och när man ammar så kan man stegra dosen till 100 mg.

Samtidigt ska man vara medveten om att upptäckaren av c vitaminet själv intog många gram per dag och borde veta bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg alternativt 1000 mg.

Något man ska vara försiktig med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ideligen så är det format precis som vanligt godis men om barnet äter upp en hel behållare på en gång så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och även vara redo på att det här kan medföra magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning samt andra åkommer förbrukas c fort. Att ha nog med c kan motverka sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man hastigt ska ta extra c vitamin, kanske 3-4 gram dag, till man blir sund.

Behöver man sannerligen kosttillskotten om man äter frukt?

Det här är en bra fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är mycket ovanligt i Sverige med brist på C vitaminer eftersom det finns så pass gott om frukt samt grönsaker året om. I stunder då man ej får I sig nog med frukt och grönsaker så är kosttillskotten en strålande hjälp.