LCHF ett sätt att komma i form

Gå ner I kroppsmassa medan Du äter lyxmat samt utan att svälta och vara vrålhungrig

Att gå hungrig är vidrigt samt går helt gentemot vår natur. Instinktivt vill vi förtära när vi känner aptit och att trycka dän hungerskänslor är oerhört besvärligt och plågsamt. Ibland klarar man det ett tag, men i de flesta fall trillar man ganska inom kort och då har hungern blivit en sådan vurm att man äter mer än man skulle hava gjort om man åt när man började känna sig hungrig. De allra flesta dieter som finns för att hjälpa folk att gå ned i vikt kräver att man klarar av att gå omätt, att man lyckas motstå sina instinktiva behov ideligen. Det finns folk som klarar detta, men de är beklagligtvis få.

Det finns dock dieter som låter en äta tills man är helt mätt, dessa brukar utesluta kolhydrater samt koncentrera på protein samt fett, alternativt blott äggviteämne. Denna art av dieter har varit i ropet nu i flera år samt får fler och fler anhängare. Ett litet antal av de där heter LCHF, LCHP/Dukan samt Atkins.

Bli av med sötsug

När man utesluter alternativt drastiskt drar ned på kolhydrater så sker en massa förändringar i kroppen. För det första måste kroppen hitta ett eller bränsle till den glukos som via kolhydrater annars står för energin. Vad som händer är att kroppen istället själv måste producera ketoner, vilka tas från lagrade fettceller. Fettförbränningen ökar därmed avsevärd under en ketogen diet, som det kallas. Vill Du veta mer Klicka Här

När kroppen befinner sig i ketos händer en massa sköna saker för den som vill gå ned i kroppsmassa. Hungerskänslor minskar samt sötsug försvinner efter ett tag helt samt hållet. Därjämte blir fettförbränningen högre så även om man äter en fullkomlig del så bränner man bort det snabbt.

Träning samt LCHF

LCHF samt andra kolhydratreducerade dieter brukar kunna kritiseras ganska ofta. Ett populärt argument är att hjärnan slutar funka samt att man inte kan prestera bra vid träning. Fullständig i början, när man absolut har lagt om sin diet från kolhydratspackad till kolhydratssnål, så kan man drabbas av både seghet i skallen och muskelsvaghet.

Man kan beröra sig less och få huvudvärk och till samt med bliva deppig. Allt detta är emellertid kortvarig. Beroende på hurdan djup nere man var i kolhydratsträsket när man påbörjade LCHF-dieten kan tiden för dessa omställningsbesvär variera, det kan ta allt från några dagar till flera veckor men när omställningen antagligen är klar upplever man nya höjder av handlingskraft, kraft och tydlighet.

Två grupper i LCHF

Det finns två klara grenar inom LCHF; de som tillåter vad som helst i kosten så länge det inte innehåller ett litet antal kolhydrater; samt de som förespråkar ren mat utan sötningsmedel, glutamat samt smakessenser. Den första gruppen experimenterar med godis sötade med aspartam, stevia alternativt Sucralose (ovedersägligen bäst, det enda som smakar som socker) samt smaksatta med vaniljessens, kakao alternativt aromer från t ex Aromhuset.

Aromhuset är ett trade mark som saluför bordsvattenaromer i över 20 smaker, 4 kaffearomer och 5 vispgräddearomer. Dessa kan användas till allt från bubbelvatten till grädde, yoghurt, fika och andra varma och kalla drycker. De innehåller noll kolhydrater och noll kalorier men massor av aptitlig smak som man inte behöver fattas. De som sållar sig till den andra gruppen LCHF:are anser att LCHF är en hälsans diet och att själva grundidén med den förstörs om man inkluderar en massa artificiella ämnen.