LCHF alternativt kalorimetoden att välja på?

Kraftig övervikt är ett problem i 2 nivåer

Kraftig övervikt är ett växande problem, i båda andemeningarna. Allt fler barn samt vuxna kämpar mot välfärdsproblemet fetma. Vi som lever i västvärlden har i stort sett oändlig tillgång till mat och utbudet av mat, godis, god och sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten saluför som aldrig för samt det pumpas in socker i nära nog allt, för att smaken ska förhöjas samt människorna få sug efter mer. Så vi äter samt äter samt äter.

Mat används oxå ofta som tröst, tidsfördriv och sjukvårdsbehandling. Är man ledsen, uttråkad eller stressad så funkar aptitlig mat som ens bästa vän, helst skall den vara söt, salt alternativt fettdrypande för att agera tillfredsställande. Resultatet är att vi blir fetare samt fetare och fetare, vilket inte alls går han i labb med de förebilder som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Kraftig övervikt leder till sjukdomar, svårigheter att leva aktivt samt trötthet. Dessutom är dålig självkänsla antagligen den allra jobbigaste biten med fet, att aldrig få känna sig bekväm.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djupt önskan om att gå ner i kroppsmassa och man testar annorlunda dieter. Alltemellanåt förmå man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, konsekvent handlande och järnvilja, samt ehuru man pressar sig riktigt mycket är det ändå enkel att dala till i liten grad för suget alltemellanåt.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara trogen, har det visat sig. Man kontrollerar endast energiintaget vid en sådan diet och fäster inte så enorm observans på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan typ som inte mättar så går man konstant hungrig vilket leder till hetsätning och i ett vidare led nedstämdhet och antagligen ännu mer hetsätning. En elak ring alltså som gör att många hamnar på en högre vikt till slut, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång samt sätter upp ett ännu striktare agenda som man inte klarar av att hålla och så vidare…

Det kallas jojobantning och förstör i längden både metabolism och självtillit. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man viktminskar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut boken “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och emot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots deras enorma resurser.

LCHF är bra, enkelt samt effektivt – utan att man behöver gå hungrig!

De senaste åren har vi fått höra mer samt mer om LCHF, en diet som går ut på att avvika ner intaget av kolhydrater drastiskt och istället äta mer fett, vilket för många erfarna bantare låter totalt knäppt. Realitet är att man med denna metod ökar fettförbränningen och dessutom får tillstånd att äta sig mätt på äggviteämne samt fett tre gånger per dag. Efter en vecka eller ett par minskar suget efter sött och inom kort är begäret försvunnet totalt. Man blir harmonisk i humöret och energinivå samt äter bra precis hela tiden. Kött, fisk, smör och olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med lite ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer samt en aning bär. Fet, sockerfri yoghurt är en ypperlig morgonmål samt smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer alternativt någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt god! Mer info: På denna sajten

Man ska hålla sig undan läsk, mjölk och andra söta drycker, även juice. Men att dricka kolsyrat vatten kryddad med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man god samt uppfriskande dryck utan att dagtinga med dietens regler. Aromhusets produkter går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.