Låna olika böcker – även dom senaste och ljudböcker – helt gratis på biblioteket via Internet

Låna alla böcker – även dom senaste och ljudböcker – helt gratis på bibliotek via Internet

Har du köpt en bok för omkring 100-150 kr och så visar det sig vara strunt? Nu är det slut med detta.
Låna de senaste böckerna – i princip alla böcker – totalt avgiftsfritt. Läs dem på en läsplatta där skärmen imiterar papper samt inte lyser.

Kass bok? Sluta läs, det har inte kostat något

Testvinnaren iRiver Story HD Wifi Bibliotek läsplatta gör det enkelt och smidigt att anknyta opp sig mot biblioteket och låna litteratur – totalt avgiftsfritt!

Med iRiver läsplatta kan du enkelt låna hem din favoritbok direkt över internet.

Ladda ned en e-bok alternativt lyssna på en ljudbok med strömmande ljud. Allt du behöver är ditt lånekort på något av de anslutna biblioteken.

Så här går det till:

1. Gå till bibliotekets webbsida.

2. Installera avgiftsfri e-boksläsare om du ska låna en e-bok.

3. Välj titel samt fyll i dina lånekortsuppgifter.

4. Ladda e-boken alternativt börja lyssna på ljudboken. Du måste vara uppkopplad när du lyssnar på ljudboken.

Här kan du studera mer om hur du gör för att låna e-böcker & ljudböcker hemifrån:

Låna litteratur gratis hemifrån

Varför låna e-böcker samt ljudböcker?

– läsplattan är intjänad på mycket kort tid

– låna litteratur som talböcker

– förinta dåliga böcker utan att gå miste pengar varje gång

– snabbt och enkelt att låna

iRiver läsplatta väger ca 200 g samt är 9 mm tjock. Den 6 tum stora skärmen har HD-upplösning med 16 gradig gråskala samt 768 x 1024 pixlar.

Den rappa 800Mhz iMX-processorn gör att sidbytena blir snabbare än vid vanlig bokläsning. Med den inbyggda bokmärkesfunktionen blir det lätt att snabbt komma igång med läsningen.

Läsplattan har som standard flera språkval för menyerna (svenska, engelska, norska) samt det finns smarta funktioner som t.ex. 8 olika textstorlekar att välja mellan.

iRiver har ett standardminne på hela 2 GB (rymmer ca 1400 böcker) samt vill man öka ut minnet så går det bra med vanliga standardminne (SD/SDHC-minne) upp till 32 GB.

Batteriet vid full laddning räcker till ca 14000 sidvisningar. Med den medföljande USB kabeln laddas iRiver på ca 4,5 timmar.

Läsplattan stödjer de vanligaste förekommande formaten som t.ex. pdf, epub, txt, fb2, djvu, ppt, pptx, XLs, xlsx, doc, docx, hwp.

Levereras komplett med USB-kabel och snabbstartsguide.

iRiver Story HD Wifi Bibliotek – Bäst i försök i Pc Allmän, April 2012

Köps bäst på allt-fraktfritt.com

Låna e-böcker & ljudböcker hemifrån helt gratis

Bibliotek betyder “boksamling” och det kan finnas i individuell och offentlig miljö. Ett offentligt bibliotek tillhandahåller förutom böcker numera de flesta typer av media som tidningar, tidskrifter, talböcker, ljudböcker, e-böcker, skiva, video, dvd, noter och Internet. Dessa litteratur samt de andra medierna finns alltemellanåt bara till förfogande för att läsas eller lyssnas på på plats.

Vanligt är emellertid att biblioteksanvändaren även får låna hem medierna utan kostnad samt för en begränsad tid. De svenska kommun- samt folkbibliotekens verksamhet regleras igenom bibliotekslagen. Det vetenskapliga studiet av bokbuss och dess aktivitet sker i det tvärvetenskapliga ämnet biblioteks- samt informationsvetenskap.

En läsplatta är en elektronisk läsenhet (e-bokläsare) som är utformad för att göra läsning av digitala böcker så angenäm som genomförbart. Den ser ut ungefär som en vanlig bok samt man läser direkt på dess skärm. Huvudsyftet med läsplattor är läsning av e-böcker men flera modeller har handledning för media samt nätverksfunktioner.

Även om man kan läsa e-böcker på surfplattor bör de inte kategoriseras som läsplattor, då de har andra funktioner än en läsplatta. Till skillnad från surfplattor har läsplattor i regel en skärm av elektroniskt papper som bland annat skall göra läsningen behagligare för ögonen.