Ett litet antal tips för framgång på ketosis diet

Ehuru den inte är långt ifrån så aktuell som den var på 90-talet när Atkins diet var till synes allenarådande, innehar en kolhydratfattig ketogen föda fortfarande mycket högt aktning i flera kretsar som en effektiv viktminsknings diet.

Ketostix köps fraktfritt och prisvärt på https://allt-fraktfritt.com/ketostix-25/ketostix-50-st-reagensstickor-79.html.

Nedan följer ett litet antal tips för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1. Drick mycket av vatten.

Även när du nyttjar en ketogen diet, så innehar din kropp besvärligt att bibehålla så mycket vatten som den behöver, så att inmundiga mycket vätska är absolut nödvändigt.

Flera experter rekommenderar att männens intag skall vara minst 3 liter dryck varje dag, medan motsvarande nummer för kvinnor är 2, 2 liter per dag. Kolsyrat vatten går lika bra, smaksatt också.

En bäst tecken på god vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är klar alternativt ljusgul, får du antagligen nog mycket fluid.

Ta med dig en butelj vatten vart du än promenerar! Ketosisinfo här.

2. Glöm inte fettet!

Enkelt uttryckt, våra kroppar ska bränsle för att funka.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, särskilt till nivåer som i ketos, ska våra kroppar en alternativ energikälla.

Alldenstund protein ej är en effektiv energikälla, vänder sej våra kroppar till fettet.

Fett du äter medans du är i ketos används för att ge kraft, vilket gör det mycket svårt att lagra fett medan du är i ketos.

Välj friska, omättade fetter så mestadels som genomförbart: Livsmedel som avokado, oliver, nötter samt frön är idealiska.

3. Finna din kolhydratgräns.

Samtliga våra kroppar är annorlunda.

Vissa måltider behöver följa en strikt kolhydratfattig diet som innebära förbrukning av mindre än 20 gram per dag av kolhydrater.

Andra bantingskurer kommer att finna att de behagligt och lätt kan hejda i ketos samma tid som den förbrukar 50, 75 eller 100 gram kolhydrater.

Det endaste sättet att kunna säkert är ”trial and error”.

Förvärva Ketostix eller andra märke utav remsor för keton urinanalys och ta reda på din kolhydratgräns.

Om man upptäcker att man har lite rörelsefrihet, kommer det att göra att hålla fast vid din diet så mycket lättare. Sukralos sötningsmedel smakar precis som socker, perfekt ikaffe och te.
Kolsyrat vatten kan smaksättas med Aromhusets bordsvattenaromer så att dricka vatten blir en njutning. Smaka olika ostar och hitta jättegoda – ost och dryck blir en god frukost om det är god ost, kanske kokt ägg eller äggröra till. Glöm inte att ägg och bacon ger en bra frukost.


Med Ketostix kan Du mäta när Du är i ketos.

4. Var smart med spriten.

En utav de stora aspekterna förurom att kunna konsumera fet föda med ketogen diet är att man kan inmundiga alkohol utan tillgängliga din viktminskning alltför långt ur bana.

Vitsen är att man kan inmundiga osötad alkohol som vodka, rom, tequila, gin, whisky, konjak samt brandy ihop med några få lågkalori öl.

Använd lågkalori dricka för att mixa spriten samt drick mycket vatten för att inte få vätskebrist, alldenstund en baksmälla kan göra dej notoriskt dålig när man är i ketos.

Samt kom ihåg, kalorier räknar ännu, så gå inte överbord.

Allt med måttlighet.

5. Få tålamod.

När ketogen diet är känd för att ge en flink viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna av kosten, är viktminskning alltid en maklig, tidskrävande process.

Bli inte galen om vågen ej visar på en direkt viktminskning, alternativt kanske visar små viktökningar, för ett par dagar.

Din kilon varierar från dag till dag (och hela dagen) baserat på ett mängd variabler.

Glöm inte att begagna statistik som hurdan dina kläder passar alternativt kroppsmått för att se dina avancemang, kan ge mer än vad vågen visar.