Ett bra liv hela livet med LCHF

Kolhydratmetoden som förvandlades till en livsstil – LCHF

De allra flesta som börjar med LCHF, vilket är en diet som går ut på att man äter minimalt med kolhydrater samt samtidigt skruvar upp intaget av fett ganska rejält, gör det för att gå ned i vikt. När man äter en kost baserad på fettvävnad samt protein så måste kroppen på egen labb alstra bränsle till hjärnan och resten av kroppen. Utan kolhydrater får man ingen glukos som eljest är vårt primära bränsle. Ketos kallas det tillstånd -även kallat fettförbränningsläge – man hamnar i när kroppens primära bränsle är ketoner och i ketos bränner man fettvävnad i ganska hög fart. Ju mer fett man får i sig, desto högre bliva förbränningen.

När man kommit in i LCHF-tänket samt gjort den kolhydratfattiga maten till en vana så ser man fler fördelar.

• Humöret blir jämnt samt orken mycket större, tack vare frånvaron av blodsockerdippar.
• Är man fet brukar man gå ner i kroppsmassa samt är man underviktig så brukar man lägga på sig lite.
• Man blir av med sötsug!
• Har man problem med magen brukar dessa avta eller försvinna totalt.
• De som lider av diabetes brukar kunna avvika ner eller totalt sluta med sina insulinsprutor (man skall emellertid alltid föra diskussion med sin läkare om man är diabetiker).
• Maten man äter är rejäl och fullspäckad med nyttigheter, har man väl lärt sig göra LCHF-bröd, -pannkakor, -pizza, -sötsaker osv, så behöver man inte sakna någonting alls. Ofta rena lyxmaten – bara det godaste.

Gå ut och äta LCHF

När man skall gå ut och äta alternativt blir bortbjuden på mat så kan det vara besvärligt att kunna hur man skall tänka. En erfaren LCHF:are känner till dock vad som brukar vara absolut samt inte. En bit kött med grönsallad samt fet sås brukar vara ett absolut kort. På pizzerian kan man boka kebabtallrik utan pommes samt i korvkiosken skippar man fralla samt puré samt lägger till skagenröra om de har. Ibland antagligen man får i sig någon kolhydrat för mycket med har man LCHF som livsstil så skall man nog inte vara superstrikt.

Piffa till LCHF maten

När det innefattar dryck kan man alerta upp sitt vatten med en aning kolsyra samt någon av Aromhusets kolhydratsfria bordsvattenaromer och den feta frukostyoghurten kan smaksättas med en aning vispgräddearom och någon droppe Sucralose eller Stevia (som dock har en bismak medan Sukralose smakar precis som socker). Dessa små inslag gör dieten mycket roligare och lyxigare. Klicka Här för mer info

LCHF de första dagarna

I begynnelsen kan det kännas både svårt samt fysiskt ansträngande att gå över från kolhydratbaserad föda till kolhydratreducerad alternativt -minimerad kost. Man drabbas av don som huvudvärk, trötthet, nedstämdhet, sötbegär och muskelsvaghet. Detta kan hålla i sig i allt från tre dagar till en månad samt är enormt påfrestande. När man väl slipper dessa omställningsbesvär så blir det dock tvärtom, man får enormt mycket handlingskraft, bra humör, en enkel känsla, kraft ett klart håg. Det är ketosen som skänker dessa härliga effekter och man kan enkelt mäta om man är i ketosis med ketostix – finns fraktfritt på allt-fraktfritt.