Effektfullt med Saigon-kanel i kombination med 5:2-dieten

Saigonkanelen växer precis som namnet antyder i Vietnam, som ju tidigare hette just Saigon. Det är en typ exklusiv för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en himmelsk kraftig kanelsmak med tanke på at den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Uppskattar du kanel kommer du att älska den här kanelen.

Det finns dessutom många hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte enbart den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet också att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är väldigt effektiv på det.

Saigonkanelen hjälper dig handskas med blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket betyder att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen hämma de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är en aning dyrare än alldaglig kanel, men effekterna sägs vara mycket större och därtill är bara smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker alternativt beställa genom nätet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel och vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att kunna därför att kringgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på bara 50 kg per individ samt år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka här för mer info.

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därefter en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Ljuv dryck som får dig att både förtränga hungern och hantera blodsockerfallet!