5:2-metoden – en lätt diet att komma igång med

Det är inte särskilt komplicerat att påbörja 5:2-dieten. Du måste inte länsa kylskåpet på frestelser – du tillåts ju äta dem! Du behöver inte heller investera i några nya produkter alternativt lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Endast två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du omedelbart igång med din diet.

Börja med att välja ut en vecka som passar fint för att påbörja en ny vana. Med tanke på att fasta, även om den bara pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har några lugnare dagar att välja som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på endast 50 kg per individ samt år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. diet 2 5 Tänk på att dina fastedagar kommer att kännas tunga i inledning, men glöm inte bort att din kropp snart kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Utför din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska klara fastedagarna ifall de visar sig vara jobbigare än du anat. Tala om för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så aktuell att du säkert har arbetskamrater som redan har testat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs otaliga recept och ta ut de som inspirerar dig mest. Möjligen är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligtvis känns det mest spännande att testa på nya råvaror som du inte brukar använda. Med hjälp av ett färdigt upplägg för fastedagarna är du redo att låta 5:2-dieten göra entré i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader och matspill på en miniminivå. Du kommer att notera att dina vanor också på de “vanliga” dagarna ändras efter ett tag och då kan du även börja handla annorlunda i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen hänga på dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Tillaga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem förtära hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet medan du känner dig oinspirerad att äta din sallad. En god sallad är en utmärkt middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en reglerbar diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat då! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en missad fastedag kommer inte att förstöra din diet. Nästa vecka går det bättre och så småningom kommer denna nya vana kännas som den naturligaste sak i världen.

Antagligen får du också en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de oftast relativt fort.

Det finns en väldigt bra pocketbok skriven av Ola Norrman (författaren som skrivit boken “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som kort och simpelt heter 52-dieten. Vad som är ännu bättre är att man kan låna denna on-line på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens gå till biblan – utan lånar boken via sin PC. Nästan alla populära bra böcker kan lånas – gratis. Läses bäst med en Läsplatta, som iRiver. Önskar man äga en pappersbok så finns boken på allt-fraktfritt.se.