Absinthe Alkohol, Blott en drink alternativt en legend?

Många människor antar att absint är en likör, men det är faktiskt klassificerad som sprit alternativt sprit framförallt eftersom det inte är buteljerat med tillsats utav socker.

En numera nära nog utsuddad gräns uttalar att en likör är sprit med tillsats av socker samt smakämnen – samt då börjar antagligen nära nog all alkohol som saluförs nu heta likör.

Vår ”egen” Vodka Absolut Citron alternativt blåbär, vem skulle komma på tanken att kalla dessa för en likör?

Absithe är en strong växtbaserade sprit som destilleras med malört samt anis, men är oxå känd för att ha övriga aromatiska örter som fänkål, lakrits, kvanne rot, koriander, muskot, enbär samt mer.

Ordet absint refererar antingen till den alkoholhaltiga drycken alternativt den faktiska malörtens nickname Artemisia absinthium.

Absinthe alkohol är i flera olika typer.

Dess utveckling började i slutet utav 17-talet i Schweiz för att sedan spridas till andra länder som satte sin egen prägel på originalet.

Som man kanske begriper, var kvaliteten på de olika märkena mycket varierade, typ vin är nu, och de billigare sorterna utav absint hade lägre alkoholhalt och brukade ofta ingredienser som var direkt skadliga.

Sorten som heter “Bohemian Absinth” kom från Tjeckien och var en av dessa billigare sorter som innehöll en del eller ingen anis, fänkål alternativt någon utav de andra örter som hittades i den traditionella absint.

Den schweiziska samt särskilt den franska var ansvariga för att kraftigt öka poopulariteten för absint och bedömdes vanligen vara de som producerade högsta kvalitet.

När samtliga har sina egna personliga smakpreferenser, en “deluxe absinthe” är i allmänhet av högre kvalitet än en hur mycket alkohol innehåller absint.

Det finns också några betraktas som “special absint” som är helt exklusiv och annorlunda.

Det finns flera legender samt myter kring absint alkohol, som dess franska smeknamn, “The Green Fairy – La fée verte” ) på grund av att det (oftast) har en smaragdgrön kulör.

Början såldes det som ett universellt läkemedel, kanske därför fördelarna med malört och övriga örter.

Det rekommenderades för behandling av epilepsi, kolik, gikt, njursten, och mycket mer.

Snart såldes det både som en huskur samt en aptitretare.

Den hade en unik effekt på dem som drack det, det till samt med förbjöds utav den schweiziska regeringen 1910.

Flera trodde att hög förbrukning utav absint var kopplat till hallucinationer, våld och missmod.

Antagligen det är därför det fick så mycket eloge av bohemiska varianter och konstnärer som Picasso, Ernest Hemingway och Oscar Wilde.

Legenden säger att den kända holländska konstnären Van Gogh, skar av sitt ena öra under dess inverkan.

Absinthe blev så poppis i Frankrike, särskilt med bohemiska författarinna samt konstnärer i Paris.

De hade “den gröna timmen”, som motsvarar vår “happy hour” numera.

Du kan hitta det i nattklubbar samt populära hangouts som Moulin Rouge.

Eftersom produktionen av drycken ökade så gjorde även efterfrågan, och rätt så snart sjönk priset så att samtliga drack den.

Detta varade tills ett litet antal galna folk förstörde allmän övriga.

Det fanns flertal mord som var kopplade till konsumtion av absint precis runt 1900, det mest berömda är de Lanfray morden där en man dödade först sin egen familj och därnäst sej själv.

Vid det laget var det Schweiz som först förbjöd den legendariska dycken men många övriga länder följde kort därnäst.

Ehuru det fortfarande faktiskt ej är lagligt i USA ännu så lyfte Schweiz undan förbudet år 2005 och den kända gröna drycken växer nu i folkgunst igen.

Idag när du har lärt dig några intressanta information om absinthe, kommer jag bevilja dej själv avgöra om det bara är en annan dryck, alternativt antagligen mer utav en legend.

Med det växande folkgunst som absinthe fått under de senaste åren, får vi vänta samt se om historien upprepar sej.